ПомагаЙте сЪс сЪвет. Карах 7 години само Пасат подред на номерата1-2-3-4.От миналото лято съм влюбен в Алфа 156 но имам приятели сЪс сервиз и диагностика които ме разубеждават постоянно да не сядам в Алфа.Моля ви даЙте сЪвет за наЙ-честите дефекти и цени на ремонт и части.Ще ви бЪда безкраЙно благодарен, иначе карах Алфа 156 с почти всичките мотори и съм впечатлен и то доста. Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
СЪвет за начинаещ.
Collapse
X
-
На мен не ми даваха кредит от банката като разбраха каква кола ще купувам........шегувам се. Незнам какъв съвет да ти дам. И аз скочих от немска на апенинката и да ти кажа честно повечко се обажда, но пък много ме кефи. Тия по сервизите разбират по принцип, но имай предвид, че алфите се карат по така и затова повечко посещават сервизи. Всичко е до късмет приятелю аз се метнах на сляпо и сега не съжалявам грам. Всеки мъж трябва поне веднъж в живота си да кара АЛФА. Това е от мен.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Съвета може да е ,сядай и чети всичко ,което ти се стори интересно ,едва ли е останало нещо не изписано .като концепция Алфа 156 и Пасат нямат допирни точки ,така че ти решаваш на какво искаш да се возиш ,а тука всички вече сме решили - Алфауспех в избора !А тва за майсторите е ясно ,на мен пък ми казват ,единственото лошо неща на тази кола е ,че има немски части в нея
Алфа-та се избира не по сметка а с любов ,най - образно казано
Alfa 156 2.4 JTD
Honda CBR600RR 2008
Comment
-
Бе мен ми стана ясно.Изчетох почти всичко и се плаша.То все едно основен ремонт а тои казва ,,Смених само........" и списък за към 2 бона части))
Но колкото повечко мнения толкоз по добре.А както казва собственика на единия сервиз ,,Като си се навил не ме питай ,че и каквото да ти кажа пак ште си е купиш."
Comment
-
Първоначално публикувано от Niki_vdБе мен ми стана ясно.Изчетох почти всичко и се плаша.То все едно основен ремонт а тои казва ,,Смених само........" и списък за към 2 бона части))
Но колкото повечко мнения толкоз по добре.А както казва собственика на единия сервиз ,,Като си се навил не ме питай ,че и каквото да ти кажа пак ште си е купиш."
А ако трябва да кажа нещо по-сериозно ,модела е един от най-успешните на марката за всички времена ,много добра и "грамотна" изработка .Просто няма недомислици ,всичко е изпипзано и доста надеждно според мен .За 15 хиляди съм сменил реле на мигачи
Alfa 156 2.4 JTD
Honda CBR600RR 2008
Comment
-
Е аз моята я карам една година вече и съм сменил само ремъка ролките и едно масло. Даже и климатика не съм профилактирал. Тия с списъците са малко луди на тях като им бръмне муха в колата и сменят дебитомер."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
колко пари си готов да дадеш за колата?
щото евтините бензини по ред причини са издухани
дизелацията са малко по-държевили
но пък там поддръжката е по-скъпа
газ на алфа ... слон и балет
хихи
няма да коментирамНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Извинявам се много господин търтей, но не сте прав. Аз взех алфата за 7 600 от автокъща бензинова проверен реален пробег 134 000. Карам я вече 1 година без големи проблеми. Така че тия 8 к пък после 2 к, нова няма да я направя дори и да сменя всичко както правят някои господа от форума и плашат само хората. Сменяй всичко наред и защо???????????? Имаше един сменил сонда, дебитомер, МПХ и какво ли не и пак не си решил проблема. Еми така как да го решиш? Или пък скръцне зимата предницата и айдееееееее всички носачи се сменят и айде после къде ми е хилядарката."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
начи само едно нещо ще ти кажа
въпреки всички легенди на тия коли няма как да се види пробега
дори на дизела
алфата върви прилично и доста повредена
мога да ти дам конкретни примери ама айде ще ги спестя
иначе да прав си - можеш само да сипваш и да я караш
Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Доста си убеден за първото, но дали знаеш всичко аз лично се съмнявам.
Мразя да сменям когато нещо не е издухало като хората, това все пак е просто една кола НА СТАРО. И не можеш да отречеш, че е пълно с хора в този форум, които просто сменят за спорта сменяй, сменяй, тампони, накладки (били му скръцнали), амортесьори (като минавал през лежащ полицай и колата се заклащала в ляво с 5 градуса отклонение от нормалата) и тем подобно вманиачавания. Така че има разлика от човек до човек. Добре, че онзи дето му грееше СД-то не смени термостата."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment